Betonbalk welfsels gestort

Gisteren, zaterdag 20 juni, hebben we de betonbalk gestort waarin de welfsels "ophangen". Een balk van 80cm hoog, 14cm dik en 6,10m lang. Dat is + 0,70m³ beton.

Na het plaatsen van de bekisting, hebben we een + 10 molens beton gedraaid en deze emmer per emmer naar boven gebracht (met touw en haak) om vervolgens de beton in de bekisting te storten.

Met een trilnaad hebben we af en toe de beton getrild. Dit om enerzijds er zeker ervan te zijn dat de beton overal rond het ijzer van de korf zat en anderzijds om de nodige luchtbellen te verwijderen.

Het was alle hands aan dek! Kimberly en mijn vrouwtje Cindy hebben enorm goed geholpen tijdens het maken van de beton. Jessica kon er jammer genoeg niet bijzijn omdat ze komende week nog de laatste examens heeft.

Terwijl ik beton maakte vulde Kimberly al de emmer met water, of als Cindy en ik de beton naar boven brachten, was Kimberly een emmer al aan het vullen met grind en chapzand zodat ik deze maar hoefde te pakken als ik een nieuwe molen beton begon te maken!

Buiten het vullen van de emmers met beton en deze aan een haak vastmaken zodat ik deze naar boven kon trekken, zorgde mijn vrouwtje er al voor dat een emmer met cement was gevuld zodat ik deze ook maar in de molen hoefde te kappen.

Een foto reportage ...


Geen opmerkingen: