Start laatste binnenmuur kelder

Afgelopen vrijdag begonnen met de laatste binnenmuur van de kelder.

De eerste tegenslag op de bouw! Zoals je op de foto kunt zien heb ik één zijde van de muur niet volledig kunnen metsen ... dit omdat we met een klein lekje zitten in de gegoten kelder dat eerst moet opgelost worden.

Tevens was er een probleem met de profielen van de deur opening. De profielen zijn via een plank onderaan met elkaar verbonden zodat de gewenste afstand onderaan niet kan wijzigen.

Bij het verwijderen van de profielen bij de muur van de keldertrap was één van de profielen los gekomen ... en daar hadden we niet meer aan gedacht! Dan kun je maar één ding doen: profielen losmaken, corrigeren en opnieuw waterpas stellen.

Muren keldertrap klaar

Afgelopen donderdag de laatste muur van de keldertrap afgewerkt. Met de hulp van mijn ouder broertje de betonlatei op zijn plaats gelegd waarna ik verder kon met metsen.

2de muur keldertrap voor de helft klaar

Zaterdag op tijd opgestaan om te werken aan de 2de muur van de keldertrap. 's middags toen we naar huis gingen was deze voor de helft gemetst. Op de 3de foto zie je de nodige versteviging die we om de 2 lagen tussen de blokken plaatsen: 2 ijzere staven van 8 diameter.

1ste muur keldertrap klaar

Afgelopen vrijdag, hebben we de 1ste muur van de keldertrap afgewerkt, de profielen & blokken klaargezet voor de 2de muur van de keldertrap.