Pomp put zuiver gemaakt

Mijn lieve schat heeft zich bezig gehouden met het zuiver maken van de pomp put.

In de pomp put was behoorlijk wat vuiligheid gekomen (klei, bladeren, ...). Héél wat emmers vuiligheid en water zijn er nog uit de put gehaald ... nu kan onze vuilwaterpomp ten minste op de betonnen bodem van de put staan.

Start metsen muur technische ruimte

Op donderdag 3/7 en vrijdag 4/7 heb ik bouwverlof genomen om te kunnen metsen. Op dag 1 heb ik 4 lagen blokken gemetst, dag 2 nog eens 4 lagen. Omdat ze onweer hadden gegeven en het in de namiddag een hele tijd behoorlijk bewolkt was, zijn we toen eerder gestopt ... anders had ik 6 lagen kunnen metsen.

Voorbereiding metsen

Op maandag 30/6 (= verplichte dag verlof omwille staking spoowegen) hebben we voorbereidende werken uitgevoerd zodat we de volgende werkdag konden starten met metsen: hout halen, hout verzagen voor het stellen van profielen, profielen waterpas plaatsen, blokken slijpen, ...

Aansluiting water

Tevens werd op vrijdag 27/6 het water aangesloten. Afspraak 7:30u 's morgens ... om uiteindelijk om 12:30u op afspraak te zijn.
 

Levering bouwmaterialen

Op vrijdag 27/6 werden de eerste bouwmaterialen geleverd. Onze bouwlift werd met behulp van de kraan op de vrachtwagen in de kelder geplaatst. Hierdoor kunnen we gemakkelijker materiaal of een kruiwagen mortel naar de kelder brengen.

Kelder ontkist

Een 2-tal weken geleden dat we nog berichten hebben gepost. Vandaag een update!

Op maandag 23/6 werden de laatste elementen van de systeembekisting verwijderd alsook de doorvoeren waterdicht afgewerkt. Op de foto's zie je de diverse doorvoeren voor verluchting, riolering, af- en aanvoer regenwater en uiteraard de energiesteen.