Werfkast goedgekeurd

Vandaag heeft BTV onze werfkast gekeurd. Zonder de nodige attesten sluit Infrax immers je werfkast niet aan!
 
Na meeting van de aarding, werd de kast zelf gecontroleerd. Zijn alle stopcontacten in orde, worden de juiste zekeringen gebruikt, aardlekbeveiliging, ... met andere woorden indien je werfkast voldoet aan de voorschriften van het AREI, ofwel Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties.
 

Pomp put ontkist

Gisteren heeft Ludwig Christoffels de pomp put ontkist.


Op de 2de en laatste foto zie je de ingang van de afwatering.

De afwatering komt onder de vloerplaat aangezien een rioleringsbuis voor een zwakte zorgt als deze tussen de betonnetten in je vloerplaat wordt ingestort. De buis voor de electriciteitskabel van de dompelpomp die in deze pomp put wordt geplaatst, wordt wél in de vloerplaat ingestort.

Wanden pomp put gestort

Vandaag heeft Ludwig Christoffels, L & R kelderbouw aka de aannemer van onze kelder, de wanden van onze pomp put gestort.


Op de laatste foto zie je de kimplaat en extra wapening uitsteken zodat de pomp put ingestort kan worden in de vloerplaat van onze kelder. Ook zie je de ogen uitsteken voor het vastmaken van de kettingen zodat onze grondwerker de pomp put - na het uitgraven van de kelder - deze op de juiste plaats kan zetten.

Bodem pomp put gestort

Vandaag heeft de aannemer van onze kelder, L & R kelderbouw, de bodem van onze pomp put gestort. Morgen zal hij de wanden stellen en storten met 4 ogen erin zodat de grondwerker de put kan plaatsen waar nodig.

Sleuf wachtbuizen uitgegraven

Gisteren en vanmorgen de sleuf uitgegraven waarin de wachtbuizen moeten komen (electriciteit, kabeltelevisie, water, eventueel gas, telefonie): 1m diep, 50 cm breed en 4,2 m  lang. De rest is voor de grondwerker.


Uiteraard moeten we ervoor zorgen dat niemand in het gat valt ... Wie nu erin valt heeft eerst als bergbeklimmer de mont Kramershof moeten beklimmen :-).

Werfkast gekocht

Gisteren onze werfkast gekocht. We hebben besloten om een werfkast 2de hands te kopen in plaats van te huren! Als de werken afgerond zijn, verkopen we de werfkast weer wat uiteindelijk goedkoper is.