Onze plannen

Op 22 februari 2013, hadden we onze eerste afspraak met onze architect Yves Luyten. Tijdens dit gesprek werden onze wensen & verwachtingen genoteerd waarna een 1ste voorontwerp werd gemaakt.


Dit ontwerp was wel mooi ... maar niet wat we in gedachten hadden. Na enkele wijzigingen hadden we uiteindelijk onze 'droomwoning' klaar. We hadden het schakelelement helemaal naar voor gebracht zodat we véél meer terras en tuin zouden hebben. Onze slaapkamer was naar achter verhuisd en de badkamer naar voor.
Voordat we de bouwaanvraag indienen, wilden we zeker zijn dat deze plannen ook voldeden aan de eisen van de gemeente en stedenbouw. ADVIES vragen ... een gouden tip!

Het formeel antwoord van de gemeente was echter een koude douche. Op 7 mei 2013 vroeg onze architect hun advies betreffende de inplanting van het schakelelement. Alhoewel in eerste instantie hun antwoord positief was, werd een negatief advies gegeven omwille van verkeersveiligheid.

Als je kijkt naar de locatie van onze bouwgrond, dan zie je dat deze op een hoek ligt binnen de verkaveling. Alhoewel onze straat een doodlopende straat is, komt volgens de gemeente de verkeersveiligheid in gedrang.

Na een weekje balen (maar ook rustig blijven) en de plannen opnieuw door te nemen, zijn we met een nieuw idee naar onze architect gestapt. Na één weekje tijd, kregen onze huidige plannen al vorm.


Vooraleer we deze woning kunnen realiseren, diende we een verkavelingswijziging aan te vragen. Op 17 oktober 2013, leverde het college van burgemeester en schepenen de vergunning af. Na het uithangen van de bekendmaking (30 dagen + 5 dagen extra) hebben we op 27 november 2013 onze bouwvergunning aangevraagd. Op 3 april 2014 (= onze trouwdag) leverde datzelfde college van burgemeester en schepenen de bouwvergunning af. Zondag 11 mei was de laatste dag dat de bekendmaking moest uithangen, vanaf zaterdag 17 mei mogen we met de werken starten.

Hier vinden jullie het volledige bouwaanvraagplan en de 3D tekeningen van onze woning.

Geen opmerkingen: