Werfkast gekocht

Gisteren onze werfkast gekocht. We hebben besloten om een werfkast 2de hands te kopen in plaats van te huren! Als de werken afgerond zijn, verkopen we de werfkast weer wat uiteindelijk goedkoper is.


Opgelet: er worden véél werfkasten aangeboden (ook op Kapaza) gaande van 150 € tot 700 €. Wees kritisch bij de keuze van een werfkast aangezien deze aan specifieke eisen moet voldoen. Dit vraag je het best na bij je distributiebeheerder, bij ons Infrax. Wij hebben het geluk gehad een werfkast te kunnen kopen die zo goed als nieuw was.

We wilden eerst een werfkast huren bij de firma Bamps uit Sint-Truiden. Er zijn verschillende firma's waarbij je een werfkast kunt huren, maar deze vragen waarborgen, kosten om de werfkast te plaatsen, op te halen, ... De firma Bamps vraagt enkel een vaste huurprijs per maand.

Er zijn ook electriciens die je een werfkast gratis ter beschikking stellen - of tegen een lagere kostprijs - als je hun je electriciteitswerken laat uitvoeren.

Het verschil?

Huur werfkast firma Bamps: 15 €/maand (incl. 21% btw) ofwel 180 €/jaar.
--> We verwachten 2 jaar bezig te zijn met onze bouw.
--> Totaal te betalen aan huur = 360 € + 2 x de jaarlijkse keuring.

Stel dat je een werfkast 2de hands kunt kopen voor 250 € die je op het einde van de bouw voor 200 € kunt verkopen. In dit geval is je totale kost 50 € + 2x de jaarlijkse keuring. 250 € is hier een voorbeeld ... dat wilt niet zeggen dat wij onze werfkast voor 250 € hebben gekocht ... :-).

Geen opmerkingen: