Start laatste binnenmuur kelder

Afgelopen vrijdag begonnen met de laatste binnenmuur van de kelder.

De eerste tegenslag op de bouw! Zoals je op de foto kunt zien heb ik één zijde van de muur niet volledig kunnen metsen ... dit omdat we met een klein lekje zitten in de gegoten kelder dat eerst moet opgelost worden.

Tevens was er een probleem met de profielen van de deur opening. De profielen zijn via een plank onderaan met elkaar verbonden zodat de gewenste afstand onderaan niet kan wijzigen.

Bij het verwijderen van de profielen bij de muur van de keldertrap was één van de profielen los gekomen ... en daar hadden we niet meer aan gedacht! Dan kun je maar één ding doen: profielen losmaken, corrigeren en opnieuw waterpas stellen.


Normaal moet het lukken om deze muur nog in 2 dagen af te werken! Tijdens dag 1 moet ik ervoor zorgen dat de ene muur terug op hoogte is (6 lagen afgewerkt) en moet ik de andere zijde tot en met de 11de laag hoog metsen. Omwille van stabiliteit mag je nooit méér dan 6 lagen blokken metsen per dag.

Tijdens dag 2 kan de laatste zijde verder worden opgetrokken, de betonlatei geplaatst worden en de laatst laag gemetst worden.

Geen opmerkingen: